Rapport från klubbresan till Hälsingland
- 1 jul 2019
Björn Lundquist rapporterar från Hälsingland 5-9 juni. Han verkar ha intalat sig att han var enda Björnen i skogen...
Det har som vanligt varit en intensiv vår och försommar för oss orienteringslystna. Jag tror många ravinare håller med om att klubbresan till Hälsingland i början av juni har varit en av höjdpunkterna. Det arrangerades ett flertal olika tävlingar under fyra dagars tid i Alfta Ösa OK:s regi - veteran-SM, SM i Ultradistans och Ösaträffen. Ravinare kom och åkte om varandra så är det inte lätt att säga hur många vi var, men vi kan lite svepande säga att vi var ett fyrtiotal.
De flesta av oss bodde på Edsbyn vandrarhem. Vi har Jenny Berg att tacka för bokningen och Allan att tacka för detaljplaneringen, bara rumsfördelningen och uträkningen av vad var och en skulle betala krävde sin ingenjör. Tack båda två!
Boendet ja. Vi bodde fantastiskt fint och hade vandrarhemmet nästan helt för oss själva. Det kunde konstateras att orienterare har rykte om sig att vara ordentliga och ordningsamma. Vi levde upp till förväntningarna vilket märktes på husmor Lottens belåtna uttryck då hon ronderade runt kök och allmänna utrymmen. Tacka det fina vädret för det, de illaluktande kläderna låg utspridda utomhus runt hela huset.
Vi hade som sagt ett helt fantastiskt väder och vi hittade, trots kommunens uppenbara försök att sopa igen alla spår, till slut fram till ett jättefint allmänt bad några minuters bilväg från boendet. De vuxna och mindre badbenägna ravinarna agerade chaufförer och körde de yngre och mer badbenägna ravinarna i skytteltrafik mellan boendet och badet.
Och så några ord om själva tävlingarna. Jag har ju börjat med orientering i mogen ålder och ska inte ge mig på att analysera själva tävlingarna allt för grundligt, men delar gärna med mig av följande reflektioner:
1. Det finns många stenar i Hälsingland.
2. Ultra-SM är ju jättelångt. Glad att jag inte sprang.
3. När Calle Thorell säger att ”det är fantastisk orientering i Hälsingland”. Så betyder det på orienterarspråk att ”det är kört för er nybörjare så fort ni lämnar startpunkten”.
4. Det är märkligt hur fort veteraner kan springa och det är otroligt vilka duktiga veteraner vi har i klubben. SM-guld till Nick i sprint, SM-brons i långdistans till Per M och SM-guld till Martin L i medeldistans som främsta resultat. Grattis till er alla!
5. Just i Hälsingland så känns det bra att vara ensam björn i skogen.
Tack alla för underbara dagar! Extra tack till Allan som arrangerade och ytterligare ett tack till Anna Ek som redan har bokat boendet till nästa år!
Det finns bilder på Instagram,@okravinen på bl.a. SM-deltagare i olika åldrar och kategorier och Hälsingehuset (reds, anm.)