Ungdomens 10 mila

  • 4 aug 2024
  • publikt

Reserapport från Ungdomens 10-mila

Ungdomarnas rapport från U10mila:

Bussen gick kl 8 från Nacka gymnasium med ett gäng taggade ravinare. Framme i Fotskäl i trakterna av Skene startade ungdomarna i DH14 en stafett fylld med spänning och fart. ”Det var kul, gick bra i början sen gick det inte så bra”.

Efter DH14 laddade vi inför DH20 stafetten med en gemensam samling och genomgång inför natten. Sedan var det dags att krypa in i militärtälten innan stafetten drog igång.

Stafetten började 02:45 med två ravinenlag på startlinjen. Efter drygt 7 timmar i skogen och många bra prestationer senare tog sig båda lagen i mål godkända.

Resan avslutades med att vår härliga busschaufför Torgny körde oss hem till Stockholm. 

 

Hedda: "Rolig chaufför, nice buss, för höga folk där bak. Det gick bra till 7an. Kort upplopp. Sov såhär  lite."

 

Teo: "Det var bra. Det roligaste var att hänga med alla vänner. Bussresan ner var rolig."

Hannes: "Bättre terräng än förväntat. Roligaste va...?"

Linus: "Dunkelt och mysigt!"

Edvin: "Mörkt"

Svea: "Jättebra resa. Skön busschaufför. Jobbiga killar längst bak."

 

 

Sammanfattning av ledarna:

Ravinens ungdomar är alltid fantastiska att umgås med och årets resa till Ungdomens 10-mila blev naturligtvis inget undantag!

Trots rådande semestertider lyckades vi samla tillräckligt många löpare för att fylla ett 14-års lag och två 20-års lag. Vad är väl sommarstugor, strandliv och familjeresor när man kan få umgås med klubbkompisarna...? Vi blev ett härligt och glatt gäng med bra energi och fin sammanhållning. På grund av åldersspridningen kände inte alla varandra jätteväl i början av resan och det var därför extra fint att se hur bra allt funkade, både socialt och praktiskt.

Som ledare fanns det väldigt många tillfällen att känna sig stolt under resan! Här är en lista över några sådana saker (utan inbördes ordning).

  • Våra äldsta löpare! Som prioriterar att hänga med, trots att de till vardags tävlar i betydligt häftigare sammanhang. De är otroligt generösa med sin erfarenhet och betyder enormt mycket för de yngre löparna. Deras viktigaste insatser var inte att springa fantastiska stafettsträckor, det var snarare tryggheten de skapade för de lite mindre erfarna löparna.
  • Våra yngsta löpare! Som har en härlig nyfikenhet på det mesta och trots tuffa lopp dagen innan agerade underbar hejarklack klockan 03 på morgonen (och resten av dygnet också). Några av dem satsade lite extra och sprang båda stafetterna.
  • Våra modiga löpare! Flera av deltagarna tog sig an utmaningar som var väldigt mycket svårare än vad de var vana vid. Det är stort att klubbens ungdomar har en så trygg sammanhållning att löpare vågar axla en tuff stafettsträcka. Och så otroligt roligt att det gick så bra för alla som vågade!

Det var skönt att komma hem igen. Men så snart nattdaggen torkat från campingutrustningen och vi sovit ikapp förlorad skönhetssömn så ser vi fram emot nästa tillfälle när vi får hänga med det här fina ungdomsgänget ut på nya orienteringsäventyr!