Utsättningsdag stolpar 25Manna Sen/Vet Haninge/Ravinen

  • söndag 18 augusti 2024
  • 10:00

Tävlingsteknik 25Manna söker folk som kan tänkas spendera delar av en söndag med att bära ut och slå ned kontrollstolpar till 25Mannastafetten. 

Samling vid Haninges klubbstuga i Rudan kl 10:00 för vidare anvisningar.

Slägga/Yxa/Spett finns att låna i endast begränsad omfattning, så tag med verktyg och handskar själv om möjligt. Ange i anmälan vad ni kan ta med, men bli inte avskräckt om ni inte har verktyg, de som saknar kan alltid bidra med att bära ut käpparna från depåerna. Samordna gärna skjuts via kommentarsfältet i anmälan

Länk till Anmälan i eventor:

https://eventor.orientering.se/Activities/Show/21404

Vid frågor kontakta Martin Lindskog 070-2018491

----------------------------------------

Uppdaterad information: 

Vi samlas vid Haninges klubbstuga i rudan kl10:00.

Väl på plats kommer vi fördela områden och verktyg på närvarande. Ni som tar med verktyg för utlåning, se till att märka upp dem innan för säkerhets skull.

Vi avslutar senast 16:00, och det vi inte hinner med till dess kommer vi ta med ett reservgäng som kan vardagskvällar. Men kanske blir vi klara med allt mycket tidigare än så, svårt att avgöra.

Tag med en ryggsäck med plats för nedan nämnda material. Pålar från förplacerade depåer och spett måste även de bäras en bit så tag därför med långa remmar om ni har så kan ni bära allt enligt nedan princip:

image.png

 

Tag med er matsäck och dryck

Ta med er handskar. Utan handskar hinner man endast spetta 5 kontroller innan första blåsan, oavsett spettningstalang.

·VIKTIGT! Lämna GPS-klocka hemma så att folk inte kan se vart ni har varit på Strava.

·VIKTIGT! Den karta ni får i handen måste ätas upp eller på annat sätt förstöras efter avslut, med bildbevis skickat till 070-201 84 91, detta för att kartan inte skall hamna i orätta händer.

·VIKTIGT! Använd först spett och sedan en offerkäpp som mellanlägg så att ni inte hamrar direkt på stolpens ände som då riskerar att spricka. Änden måste vara plan för att där kunna skruva fast SI-plattan till SI-enheten. Pålar med trubbig spets kan vässas med medhavd yxa

De kontroller där det framgår att pålningsmöjlighet är tveksam (x? i kontrollistan), skall undersökas men blir det väldigt tidsödande att påla så lämna kontrollen för senare utplacering av bock. Viktigt att informera undertecknad i så fall. Detsamma gäller om det inte gick att få ned pålar där det var förväntat.

Reservkäppar som blir över från skogsdepåerna lämnas i Ravinens klubbstugas virkesskick vid tillfälle, alternativt kan de lämnas i depåerna på tävlingsgärdet.

Efter avslutat uppdrag eller vid strul ring 070-2018491  

SUMMERING att ta med

  • Kompass·
  • Matsäck och dricka
  • Handskar
  • Remmar till att bära pålar med
  • Verktyg för er som har (spett, yxa, slägga, och som bonus en liten såg om man råkar skada toppen vid pålning).
  • Oömma kläder efter väder.

/Martin och Assar